Maaseutuelinkeinot

KuvituskuvaMaaseutuelinkeinojen kehittäminen ja maaseudun elinvoimaisuuden turvaaminen on yksi ELY-keskusten tehtävistä. Tavoitteena on maa- ja metsätalouden kilpailukyvyn parantaminen sekä kalatalouden ja muiden maaseudun elinkeinojen edistäminen.

ELY-keskukset tukevat maatilojen, maataloustuotteiden ensiasteen jalostusta harjoittavien pk-yritysten ja maaseudun mikroyritysten investointeja ja kehittämistä. Tukea voidaan myöntää kehittämishankkeille, jotka edistävät elinkeinojen toimintamahdollisuuksia sekä kannustavat uuden yritystoiminnan aloittamiseen ja toimivien yritysten kehittämiseen.

Tukitasot ja rahoitusmuodot vaihtelevat hieman ELY-keskuksittain. Kun suunnittelet investointia, rakentamista tai muuta kehittämistoimintaa, ota yhteyttä alueen ELY-keskukseen.

ELY-keskusten alueellisille sivuille  voi siirtyä valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

 

TIETOA ALUEELTA

Maaseutuelinkeinot -Etelä-Pohjanmaa

Maaseudun yritystuet

Maaseudun yritystukia voi hakea jatkuvasti, tukihakemukset kuitenkin arvioidaan ja ratkaistaan tukijaksoittain (valintajaksot) ELY-keskukseen jätettyjen hakemusten osalta.  Käytössä ovat valtakunnalliset, toimenpidekohtaiset valintakriteerit, jotka ovat löydettävissä sekä valtakunnallisesta ohjelmasta www.maaseutu.fi sekä Etelä-Pohjanmaan alueellisesta maaseudun kehittämissuunnitelmasta www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa. Kukin ELY-keskus alueellaan huolehtii hankkeiden valintamenettelystä ja pisteytyksestä. Valintajaksoja on neljä vuodessa ja ne päättyvät tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun lopussa.

Etelä-Pohjanmaan maaseuturahaston yritystukien linjaukset löytyvät täältä (pdf)

Tutustu rahoitusmahdollisuuksiin ja kokemuksiin

Uutisjyvät Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseutulehti 2017 -kasvun ja hyvinvoinnin teemanumero (pdf)

Uutisjyvät Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseutulehti 2016 -yrittäjyyden teemanumero (pdf)

 


Päivitetty