Tiedotteet 2019

Liikunta- ja harrastuspaikkoja Keski-Suomen maaseudulle, maaseuturahasto avainasemassa (Keski-Suomi)

Keski-Suomessa vapaa-ajanmahdollisuudet ovat parantuneet, kun maaseudulle on kunnostettu ja rakennettu uusia liikunta- ja harrastuspaikkoja. Erinomaisista harrastuspaikoista hyötyvät niin asukkaat kuin maaseudulla piipahtavat matkailijat, harrastajat ja vapaa-ajanasukkaat.

Eri puolille maakuntaa on syntynyt maaseuturahoituksen ja aktiivisten asukkaiden ansiosta liikuntahalleja, luontopolkuja, laavuja, latuja, uimarantoja, kokoontumispaikkoja, leikkipaikkoja ja kulttuurikohteita. Kaikille avoimiin kohteisiin on panostettu paitsi rahaa, myös lukuisia talkootunteja.

Maaseuturahoituksen avulla Keski-Suomeen on rakennettu tai korjattu yli 200 harraste- ja liikuntapaikkaa viimeisen viiden vuoden aikana. Maakuntaan tehtyjä uusia liikuntapaikkoja ovat muun muassa maastopyöräreitistö Kuhmoisissa, Bmx-pyörärata Laukaassa, Riihon näköalatorni Keuruulla, Harsunkankaan kuntoportaat Kyyjärvellä ja Häähninmäen retkeilyalue Hankasalmella. Ne mahdollistavat liikkumisen paitsi alueen asukkaille, vetävät puoleensa myös liikkujia lähikaupungeista ja kauempaakin.

─ Etenkin kansallispuistot tuovat maakuntaan vuosittain paljon retkeilijöitä. Puistojen lisäksi kannattaa kurkistaa myös lähialueille, sieltä löytyy monia kiinnostavia paikkoja, vinkkaa maaseutuyksikön päällikkö Ulla-Mehto Hämäläinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Lähiliikuntakohteet ovat tärkeitä ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille ja ne mahdollistavat monipuolisemman harrastamisen myös kylillä ja taajamissa. Samalla liikunta- ja harrastuspaikat vahvistavat maaseudun houkuttelevuutta asuinpaikkana.

─ Paikalliset ovat itse ideoineet kehitettävät harrastekohteet, joten ne vastaavat varmasti alueen tarpeeseen, sanoo Leader JyväsRiihen toiminnanjohtaja Pirjo Ikäheimonen.

─ Liikuntapaikan toteuttaja on yleensä yhdistys tai seura, joka tekee kunnostus- tai rakennustyön pitkälti talkoilla. Jos esimerkiksi liikuntakenttä rakennettaisiin kunnan omana työnä, olisi sen hinta huomattavasti korkeampi, muistuttaa Ikäheimonen.

Keski-Suomen liikunta- ja harrastuspaikkoja on koottu karttaan. Sen myötä Keski-Suomen Leader-ryhmät ja ELY-keskus toivottavat liikunnan ja harrastamisen iloa, pidetään kohteet aktiivisessa käytössä!

Tutustu rahoitettuihin harraste- ja liikuntapaikkoihin Keski-Suomessa

Liikunta- ja harrastekartta Keski-Suomi (pdf, 542 kt)

Kuva 1 (jpg, 2 Mt)
Kuva 2 (jpg, 2 Mt)

 

Tutustu myös aiemmin ilmestyneisiin matkailukarttaan ja lähiruokakarttaan

Lisätietoja maaseuturahoituksesta osoitteesta www.keskisuomenmaaseutu.fi

 


Päivitetty